www.sl-king.si  CAD, GIS  nasveti, novice

Julij 2005

Vsebina

 

Če iz kateregakoli razloga ne morete brati dokumenta, obiščite stran: Julij 2005


Uvod

 
 
Pozdravljeni v julijskih elektronskih obvestilih podjetja SL-King. Spet naj bi bilo dolgo in vroče poletje. Upamo da niste zasuti z delom. Priporočamo kavico in branje e-obvestil.
 



Želimo si, da bi v naših e-obvestilih dobili idejo ali nasvet, ki vam bo olajšal vaše delo. Če imate vprašanje ali predlog teme nam pišite na naslov:
eobvestila@sl-king.si.



Uporaba Sewer+ za vodovodni sistem


Sewer+ vsebuje mrežo z elementi vodovodnega sistema. Po vnosu trase in določitvi nivelet s profili projektirane ali obstoječe trase je možen hidravličen preračun. Sewer+ v tabelarični obliki izpiše rezultate in jih grafično prikaže. Več piše v navodilih Sewer+  pod temo hidravličnimi moduli - hidravlika vodovoda.

Shematski prikaz vodovodnega sistema (Rossman, 2000)


Na Fakulteti za gradbeništvo uporabljajo program Sewer+ pri vajah. Izdelane so tudi diplomska dela z uporabo SL-King programov.

Študent Dušan Križaj je izvedel hidravlični preračun na vodovodnem sistemu v upravljanju Rižanskega vodovoda Koper s pomočjo Sewer+ 2004. Več o tem... (povzetek diplome)


Na vrh



Navodila za Sewer+ 2004

Poleg inštalacije Sewer+ 2004 se od verzije 3.0.0.34 nahaja datoteka z navodili za uporabo. Do datoteke lahko pridete če inštalirate Sewer+ verzijo 34 in v meniju Start pod Sewer+ 2004 kliknete na ikono Navodila.



V primeru da nimate inštalirane verzije 34 ali več, pa so navodila dostopna preko interneta na strani http://license.sl-king.si/datoteke/SewerDescript.shtml kliknete na link navodila.


Na vrh



Uporabna nasveta za AutoCAD 2006

Odpiranje risb brez odpiranja Xref datotek.

Risbe lahko odpirate brez nalaganja Xref datotek. Ukaz Open ima možnost za delno (Partial) odpiranje risb. Kliknite na gumb in v dialogu izberite risbo, katero želite odpreti. Nato poleg gumba Open kliknite na puščico in izberite iz seznama ukaz Partial Open (spodnja slika).



V oknu Partial Open levo spodaj (AutoCAD 2006) izberite možnost Unload all Xrefs on open.


Ob odpiranju risbe vam ne naloži referenc, vendar ne odstrani povezave do njih iz risbe. Reference ponovno naložite z ukazom Xref v ukazni vrstici, izberete referenco na seznamu v Xrer Managerju in kliknete gubm Reload.


Izklop animiranega zooma v AutoCAD-u 2006

AutoCAD 2006 prilagaja zoomiranje, premikanje in rotiranje po risbi v počasnem, animiranem načinu.
V primeru da vas ta način moti in ga želite prilagoditi ali popolnoma izklopiti, vtipkajte ukaz _VTOPTIONS. V oknu View Transitions nastavite parametre za zoom.





Na vrh



Dopolnjen katalog cevi za Sewer+

V sodelovanju z nekaterimi proizvajalci smo dopolnili katalog cevi v programu Sewer+. Poslali smo večim, odgovor z izpolnjenimi podatki o ceveh pa smo dobili od zastopnikov: CT-Trade d.o.o., Titan d.d. in Brown Bear Team d.o.o. in Zagožen d.o.o.

Nažalost se ostali zastopniki in proizvajalci niso odzvali vabilu.

Dopolnjen katalog bomo vključili v novo verzijo Sewer+ v3.0.0.35, lahko pa si prenesete datoteko Cevi.dat in jo zamenjate z obstoječo inštalacijski mapi Sewer+2004.


Na vrh




Želimo vam uspešen delovni dan.

SL-King tim!

e-obvestila arhiv


Kontakt

Prosimo pošljite komentarje in predloge na:

e-obvestila

SL-King informacijski sistemi - Ko je projektiranje ustvarjalni izziv!

SL-King d.o.o.
Dunajska cesta 113
1000 Ljubljana
Tel: +386 (1) 565-75-65
Fax: +386 (1) 565-75-60


Prijava/Odjava
 

Če se želite prijaviti ali odjaviti na e-obvestila obiščite stran.